reklama

Co uvaříte o víkendu? Začala sezona chřestu, dejte si ho se sušenou šunkou a vajíčky

Chřest grilovaný se sezamem

Co budete potřebovat:

  • 20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
  • 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl
  • pepř

Postup

Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.

  1. Chřest nejprve omyjte a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.
  2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.
  3. Na středně rozpáleném grilu opékejte z obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama