reklama

Co uvaříte o víkendu? Začala sezona chřestu, dejte si ho se sušenou šunkou a vajíčky

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 2 lžičky sušeného droždí
  • ½ lžičky krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky + na poprášení
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžíce olivového oleje

Na náplň:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g sýra ricotta
  • 75 g měkkého kozího sýra
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 100 g zeleného chřestu
  • 150 g cukety nakrájené na tenké šikmé plátky
  • sůl a mletý pepř
  • 3 vejce

 

Postup

  1. Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek.
  2. Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek.
  3. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto. Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20-30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
  4. Předehřejte gril v troubě na 180 °C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni.
  5. V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5-8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout.
  6. Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama