reklama

Co uvaříte o víkendu? Začala sezona chřestu, dejte si ho se sušenou šunkou a vajíčky

Studená chřestová polévka

Co budete potřebovat:

  • 500 g bílého chřestu
  • sůl
  • 1 pórek
  • 1 lžíce másla
  • snítka tymiánu
  • 200 g brambor
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml mléka
  • sůl, bílý pepř
  • petrželka nebo pažitka

Postup

  1. Chřest očistěte. Odkrojte špičky, rozpulte a jednu až dvě minuty povařte v osolené vodě. Dejte stranou a zbytek stonků nakrájejte na kousky.
  2. Pórek nakrájejte na kolečka a při mírné teplotě zhruba pět minut restujte na másle. Pak přidejte chřestové stonky, tymián a brambory nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem a uvařte doměkka.
  3. Vylovte tymiánovou větvičku a polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem.
  4. Hotovou polévku nechte úplně vychladnout a podávejte ozdobenou chřestovými hlavičkami a petrželkou nebo pažitkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama