Crostini s pošírovaným vejcem a sýrem
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 2 balení grilovacího sýra ROUGETTE s bylinkami (4ks)
- 8 krajíčků bagety nebo rustikálního celozrnného chleba
- bylinkové máslo
- 4 vejce
- jemné cibulové kroužky
- čerstvé lístky petržele
Postup
- Plátky bagety nebo chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran dokřupava.
- Grilovací sýr ROUGETTE opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi a položíme na plátky bagety. Navrch lehce posypeme kroužky cibule a petrželkou.
- V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli.
- Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném plameni pošírujeme, dokud není bílek pevný.
- Vejce vyndáme děrovanou naběračkou a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou.
- Navrch položíme ogrilovaný plátek bagety. Neskutečný zážitek pro fajnšmekry!
Další skvělé předkrmy najdete na webu vareni.cz.