reklama

Rychlé a nápadité letní večeře: Rybí tapenáda, salát po marocku či kuřecí quesadilla

Letní bulgurový salát

  • 250 g pšeničného bulguru Bioharmonie
  • 1 konzerva sterilované cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička třtinového přírodního cukru Bioharmonie
  • 1 cibule, 1 červená paprika, 1 salátová okurka
  • kopr, petržel, citron, stroužek česneku
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Bulgur připravte v poměru 1:2 (bulgur : voda).
  2. Zalijte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje, 2 minuty povařte a pak nechte pod pokličkou 20 minut dojít. Bulgur je možné si připravit i den dopředu a přimíchat k ostatním surovinám již chlazený. 
  3. Mezitím připravte zeleninu, vložte do mísy a smíchejte dohromady s cizrnou.
  4. Přidejte uvařený vychladlý bulgur, dochuťte solí, pepřem a bylinkami, zalijte olivovým olejem a citrónovou šťávou.
  5. Řádně vše promíchejte a podávejte.

Další saláty najdete na vareni.cz.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama