reklama

Rychlé a nápadité letní večeře: Rybí tapenáda, salát po marocku či kuřecí quesadilla

Crostini s pošírovaným vejcem a sýrem

Co budete potřebovat (na 4 porce):

  • 2 balení grilovacího sýra ROUGETTE s bylinkami (4ks)
  • 8 krajíčků bagety nebo rustikálního celozrnného chleba
  • bylinkové máslo
  • 4 vejce
  • jemné cibulové kroužky
  • čerstvé lístky petržele

Postup

  1. Plátky bagety nebo chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran dokřupava.
  2. Grilovací sýr ROUGETTE opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi a položíme na plátky bagety. Navrch lehce posypeme kroužky cibule a petrželkou.
  3. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli.
  4. Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném plameni pošírujeme, dokud není bílek pevný.
  5. Vejce vyndáme děrovanou naběračkou a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou.
  6. Navrch položíme ogrilovaný plátek bagety. Neskutečný zážitek pro fajnšmekry!

Další skvělé předkrmy najdete na webu vareni.cz.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama