Letní bulgurový salát
- 250 g pšeničného bulguru Bioharmonie
- 1 konzerva sterilované cizrny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička třtinového přírodního cukru Bioharmonie
- 1 cibule, 1 červená paprika, 1 salátová okurka
- kopr, petržel, citron, stroužek česneku
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Bulgur připravte v poměru 1:2 (bulgur : voda).
- Zalijte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje, 2 minuty povařte a pak nechte pod pokličkou 20 minut dojít. Bulgur je možné si připravit i den dopředu a přimíchat k ostatním surovinám již chlazený.
- Mezitím připravte zeleninu, vložte do mísy a smíchejte dohromady s cizrnou.
- Přidejte uvařený vychladlý bulgur, dochuťte solí, pepřem a bylinkami, zalijte olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Řádně vše promíchejte a podávejte.
Další saláty najdete na vareni.cz.