Tapenáda z baltických sardinek
Co budete potřebovat:
- 2 plechovky baltických sardinek v rostlinném oleji (například King Oscar)
- 1 a 1 / 2 šálku krájených černých oliv
- 3 lžíce kapar, opláchnuté a odkapané
- 1/2 čajové lžičky čerstvě nasekaného tymiánu
- 1 až 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 12-18 cherry rajčat
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Slijte olej ze sardinek a rozkrájejte je na kousky.
- Nakrájejte cherry rajčátka na kousky.
- Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte na oboustranně opečené bagetě, na půlkách vydlabaných rajčat nebo na krekrách.
- Vhodnou přílohou je zeleninový salát.
Další skvělé předkrmy najdete na webu vareni.cz.