reklama

Rychlé a nápadité letní večeře: Rybí tapenáda, salát po marocku či kuřecí quesadilla

Tapenáda z baltických sardinek

Co budete potřebovat:

  • 2 plechovky baltických sardinek v rostlinném oleji (například King Oscar)
  • 1 a 1 / 2 šálku krájených černých oliv
  • 3 lžíce kapar, opláchnuté a odkapané
  • 1/2 čajové lžičky čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1 až 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 12-18 cherry rajčat
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Slijte olej ze sardinek a rozkrájejte je na kousky.
  2. Nakrájejte cherry rajčátka na kousky.
  3. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Podávejte na oboustranně opečené bagetě, na půlkách vydlabaných rajčat nebo na krekrách.
  5. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Další skvělé předkrmy najdete na webu vareni.cz.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama