reklama

Rychlé a nápadité letní večeře: Rybí tapenáda, salát po marocku či kuřecí quesadilla

Cizrna s kuskusem na marocký způsob

Co budete potřebovat:

  • 1 menší červená cibule
  • 2 menší stroužky česneku
  • 7 lžic olivového oleje
  • 400 g Bio cizrny Nature’s Promise
  • ¾ lžičky kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička papriky
  • ¾ lžičky skořice
  • sůl podle chuti
  • ½ lžičky pepře
  • ½ l zeleninového bujonu
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 2 hrsti čerstvé máty
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 150 g kuskusu

Na mrkvový salát:

  • 4 mrkve
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 hrst čerstvé máty
  • Šťáva z jedné limety
  • 3 lžíce olivového oleje

Na dresink:

  • 100 ml bílého kefíru
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Červenou cibuli nakrájejte na jemné proužky a spolu s rozmělněným česnekem restujte na dvou lžících olivového oleje dozlatova.
  2. Přidejte cizrnu, kmín, kurkumu, papriku, skořici, sůl a pepř.
  3. Po třech minutách přilijte 100 ml bujonu, přiveďte k varu a poté odstavte z ohně.
  4. Přisypte polovinu pokrájených bylinek a dejte stranou.
  5. Do větší misky vsypte kuskus, osolte, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte odstát. Až kuskus nasákne, vmíchejte dvě lžíce olivového oleje a druhou polovinu bylinek.
  6. Mrkev nastrouhejte nahrubo, přidejte k ní rozinky a lístky nakrájené máty, zakápněte limetovou šťávou s olivovým olejem a dejte stranou.
  7. V misce smíchejte ingredience na dresink.
  8. Na talíři servírujte kuskus s cizrnou a mrkvovým salátem, vše zalité jogurtovým dresinkem.



Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama