Červenou cibuli nakrájejte na jemné proužky a spolu s rozmělněným česnekem restujte na dvou lžících olivového oleje dozlatova.
Přidejte cizrnu, kmín, kurkumu, papriku, skořici, sůl a pepř.
Po třech minutách přilijte 100 ml bujonu, přiveďte k varu a poté odstavte z ohně.
Přisypte polovinu pokrájených bylinek a dejte stranou.
Do větší misky vsypte kuskus, osolte, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte odstát. Až kuskus nasákne, vmíchejte dvě lžíce olivového oleje a druhou polovinu bylinek.
Mrkev nastrouhejte nahrubo, přidejte k ní rozinky a lístky nakrájené máty, zakápněte limetovou šťávou s olivovým olejem a dejte stranou.
V misce smíchejte ingredience na dresink.
Na talíři servírujte kuskus s cizrnou a mrkvovým salátem, vše zalité jogurtovým dresinkem.