reklama

5 sezonních receptů pro mlsné jazýčky, které zvládne každý

Dýňové lívanečky

Suroviny:

  • 1x menší dýně hokkaido cca 0,5 kg
  • 3-4 vejce
  • mletá skořice
  • med nebo datlový sirup dle chuti
  • na ozdobu bílý jogurt do 3 % tuku, kakao, ovoce na ozdobení

Postup:

  1. Dýni vydlabejte a nakrájejte na kostičky (nemusíte loupat), které povařte ve vodě doměkka. Sceďte vodu a rozmixujte dohladka.
  2. Přidejte vajíčka, ochuťte skořicí a doslaďte medem nebo datlovým sirupem.
  3. Důkladně promíchejte, aby vzniklo husté těsto.
  4. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte trochu kokosového oleje, na kterém budete smažit malé lívanečky.
  5. Hotové lívanečky můžete ozdobit bílým jogurtem smíchaným s kakaem nebo marmeládou a čerstvým ovocem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama