reklama
 

5 sezonních receptů pro mlsné jazýčky, které zvládne každý

Dýňový cheesecake

Suroviny:

  • 200 g máslových sušenek 
  • 600 g dýně (1/2 dýně)
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • lžička skořice
  • lžička zázvoru

Postup:

  1. Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechejte vychladnout.
  2. Na dno dortové formy nasypte nadrcené máslové sušenky promíchané s máslem a dejte zapéct na cca 8 minut při 150 °C.
  3. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni.
  4. Směs nalijte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby.
  5. Pečte cca 1 hodinu na 160 °C. Po upečení dejte vychladit do ledničky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama