reklama

5 sezonních receptů pro mlsné jazýčky, které zvládne každý

Zapékané hrušky

Ingredience:

  • 1 zralá střední hruška
  • 1 lžička až 1 lžíce javorového sirupu
  • 1,5 lžíce vody
  • 1 lžíce rozinek (oříšků, brusinek apod.)
  • špetka čerstvě mletého hřebíčku a muškátového oříšku

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. V misce smíchejte sirup, vodu a koření a do tekutiny dejte na 20 minut máčet rozinky (oříšky, brusinky) - ohlídejte, aby byly zcela ponořené.
  3. Hrušku omyjte a vykrojte jádřinec.
  4. Rozinky (oříšky, brusinky) vyjměte a dejte do vydlabaného středu hrušky. Povrch hrušky postříkejte javorovým roztokem.
  5. Pečte ve skleněné pečící míse volně zakryté alobalem při 190 °C zhruba 20 minut nebo doměkka.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama