reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
5 sezonních receptů pro mlsné jazýčky, které zvládne každý
2
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Zapékané hrušky
Ingredience:
1 zralá střední hruška
1 lžička až 1 lžíce javorového sirupu
1,5 lžíce vody
1 lžíce rozinek (oříšků, brusinek apod.)
špetka čerstvě mletého hřebíčku a muškátového oříšku
Postup:
Troubu předehřejte na 190 °C.
V misce smíchejte sirup, vodu a koření a do tekutiny dejte na 20 minut máčet rozinky (oříšky, brusinky) - ohlídejte, aby byly zcela ponořené.
Hrušku omyjte a vykrojte jádřinec.
Rozinky (oříšky, brusinky) vyjměte a dejte do vydlabaného středu hrušky. Povrch hrušky postříkejte javorovým roztokem.
Pečte ve skleněné pečící míse volně zakryté alobalem při 190 °C zhruba 20 minut nebo doměkka.
reklama
Další zajímavé články
Dětinské, holčičí nebo stylové? Trendem jara 2024 jsou mašle a mašličky
"Funkční alkoholička" Taylor Swiftová se vyrovnává s rozchodem po šesti letech
Hajloval a podepsal Antichartu. Byl ale i odbojář a kvůli politice odešel z Národního
reklama
reklama
reklama
reklama