reklama
 

7 netradičních receptů na dýňovou polévku: Zkuste třeba variantu s červenou čočkou

Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Co budete potřebovat:

  • 1 dýně Hokaido
  • 200 g červené čočky loupané Probio
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kostka bujónu
  • 3 lžičky kmínu
  • 2 lžičky koriandru
  • 1,2 lžičky kurkumy
  • Pepř, sůl
  • Mořská sůl

Postup

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut.
  3. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
  4. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem.
  5. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  6. Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama