reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
7 netradičních receptů na dýňovou polévku: Zkuste třeba variantu s červenou čočkou
1
/7
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Probio.cz
Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou
Co budete potřebovat:
1 dýně Hokaido
200 g červené čočky loupané Probio
4 lžíce olivového oleje
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1 kostka bujónu
3 lžičky kmínu
2 lžičky koriandru
1,2 lžičky kurkumy
Pepř, sůl
Mořská sůl
Postup
Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou.
Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut.
Mezitím si nakrájejte dýně na kostky. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem.
Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.
reklama
Další zajímavé články
Stará láska nerezaví. Kterým slavným párům to vyšlo až na druhý pokus
Prague Fashion Week na molu. Česká móda umí být dramatická, provokativní i koketní
Nemá děti a získala si filmové srdce Hugha Granta. Jaká je Renée Zellwegerová?
reklama
reklama
reklama
reklama