reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
7 netradičních receptů na dýňovou polévku: Zkuste třeba variantu s červenou čočkou
5
/7
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem
Co budete potřebovat:
500 g očištěné dýně
50 g bílé cibule
1 l zeleninového vývaru
sůl, olivový olej
30 g čerstvě nastrouhaného sýru Caciotta pepata
60 g Prosciuto crudo vcelku (obojí seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
tymián, pár stroužků česneku
1 šalotka
Postup
Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16-20 minut.
Po upečení rozmixujte dohladka. Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí.
Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.
Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.
reklama
Další zajímavé články
Nový účes, nové já. Po Monice Babišové shodila vlasy i Daniela Peštová. Proč?
Třikrát ženatý Jiří Korn miluje kulečník a také uklízení. Slaví 75
Móda z Cannes: Pánský styl, chlupy a červené róby, které potřebují správné pozadí
reklama
reklama
reklama
reklama