reklama

7 netradičních receptů na dýňovou polévku: Zkuste třeba variantu s červenou čočkou

Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem

Co budete potřebovat:

  • 500 g očištěné dýně
  • 50 g bílé cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, olivový olej
  • 30 g čerstvě nastrouhaného sýru Caciotta pepata
  • 60 g Prosciuto crudo vcelku (obojí seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
  • tymián, pár stroužků česneku
  • 1 šalotka

Postup

  1. Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16-20 minut.
  2. Po upečení rozmixujte dohladka. Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí.
  3. Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.
  4. Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama