reklama

7 netradičních receptů na dýňovou polévku: Zkuste třeba variantu s červenou čočkou

Dýňová polévka se slaninou a parmezánem

Co budete potřebovat:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks pórku
  • 60 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 140 g červené čočky
  • 1 kg dýně
  • 1 lžička kari koření
  • 2 lístky bobkového listu
  • 100 g anglické slaniny

Postup

  1. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Dužinu dýně nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme.
  2. V hrnci na másle osmažíme pórek, přidáme nakrájenou dýni, čočku, utřený česnek a bobkový list. Chvíli při stálém míchání smažíme a potom zalijeme vodou či vývarem. Když dýně a čočka změknou, polévku bez bobkového listu rozmixujeme.
  3. Slaninu nakrájíme na plátky nebo kostičky, které orestujeme na teflonové pánvi bez oleje dokřupava. Smetanu promícháme s kari kořením, pepřem a solí, přidáme do polévky a zamícháme. 
  4. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme křupavou slaninou a parmezánem.
  5. Podáváme s křupavým chlebem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama