reklama
Vaření
Vánoce 2024
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
7 netradičních receptů na dýňovou polévku: Zkuste třeba variantu s červenou čočkou
1
/7
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Probio.cz
Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou
Co budete potřebovat:
1 dýně Hokaido
200 g červené čočky loupané Probio
4 lžíce olivového oleje
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1 kostka bujónu
3 lžičky kmínu
2 lžičky koriandru
1,2 lžičky kurkumy
Pepř, sůl
Mořská sůl
Postup
Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou.
Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut.
Mezitím si nakrájejte dýně na kostky. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem.
Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.
reklama
Další zajímavé články
Zima s nádechem odvahy: Osm tipů, jak nosit i ty nejkratší minisukně a nemrznout
Zvracení, vypadlý kondom, špatný playback. Největší trapasy světových hvězd
Menzelová uvízla v trusu, Klus se posmívá manželce a Peroutka vyrazil ven v pyžamu
reklama
reklama
reklama