reklama

Co uvaříte dobrého: Tipy (nejen) na valentýnskou večeři

Hrášková polévka

  • 1 stroužek česneku

  • 2 lžíce másla

  • 2 plátky toastového chleba

  • 1 ks pórku

  • 150 g mraženého hrášku

  • 100 ml kysané smetany

  • 1 ks cibule

  • 1 hrst máty (nemusí být)

  • 600 ml drůbežího vývaru

  • sůl a pepř podle chuti

Postup

V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty.

Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu.

Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.

Hotovou hráškovou polévku s mátou a smetanou servírujeme společně s česnekovými krutony.

Zdroj: www.vareni.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama