reklama

Co uvaříte dobrého: Tipy (nejen) na valentýnskou večeři

Předkrm: Žampiony s kozím sýrem

  • 8 ks žampionů

  • 175 g kozího sýru

Pesto

  • 80 ml olivového oleje

  • 75 g lískových oříšků

  • 3 lžíce parmazánu

  • 1 hrst čerstvé bazalky

  • 1 - 2 stroužků česneku

  • 2 hrstě hladkolisté petržele

  • pepř a sůl podle chuti

 

Postup

Hlavičky žampionů očistíme a zbavíme nožiček. Kozí sýr nakrájíme na kousky o něco menší než jsou hlavičky žampionů. Připravíme si oříškové pesto. Oprané bylinky rozmixujeme s oloupaným česnekem, lískovými oříšky a olejem do hladké konzistence. Pak vmícháme strouhaný parmazán a pesto, podle chuti osolíme a opepříme. 

Žampiony naplníme pestem a vložíme do zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Naplněné hlavičky zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a pak je poklademe kozím sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami. 

Plněné zapečené žampiony s kozím sýrem podáváme jako teplý předkrm s bagetou nebo toastovým chlebem.

Zdroj: www.vareni.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama