8 ks žampionů
175 g kozího sýru
Pesto
80 ml olivového oleje
75 g lískových oříšků
3 lžíce parmazánu
1 hrst čerstvé bazalky
1 - 2 stroužků česneku
2 hrstě hladkolisté petržele
Hlavičky žampionů očistíme a zbavíme nožiček. Kozí sýr nakrájíme na kousky o něco menší než jsou hlavičky žampionů. Připravíme si oříškové pesto. Oprané bylinky rozmixujeme s oloupaným česnekem, lískovými oříšky a olejem do hladké konzistence. Pak vmícháme strouhaný parmazán a pesto, podle chuti osolíme a opepříme.
Žampiony naplníme pestem a vložíme do zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Naplněné hlavičky zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a pak je poklademe kozím sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Plněné zapečené žampiony s kozím sýrem podáváme jako teplý předkrm s bagetou nebo toastovým chlebem.
Zdroj: www.vareni.cz
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.