3 lžíce bílého vinného octa
150 g schwarzwaldské šunky
1 ks bobkového listu
50 g sýru Gran Padano
3 lžíce olivového oleje
400 g zeleného chřestu
4 ks vajec
Tenké stonky chřestu očistíme a ulomíme dřevnaté konce, dlouhé asi 3 cm. Nevyhazujeme je a použijeme je později například k přípravě zeleninového vývaru. Stonky svážeme kuchyňským provázkem do svazečků a vložíme do vařící osolené vody na 10 minut.
Ihned po uvaření ponoříme chřest do studené vody, aby se zastavil var a zachovala se křehkost a barva zeleniny. Rozdělíme ho do 4 svazečků, každý zabalíme do šunky, přendáme do zapékací mísy a zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme po dobu 15 minut.
Mezitím si připravíme ztracená vejce. Do rendlíku dáme 300 ml vody, ocet, lžičku soli a bobkový list. Když voda začne vřít, snížíme teplotu, aby voda jen jemně probublávala ode dna. Pomocí vidličky vytvoříme ve vodě vír a vklepneme do něj vejce. Po 4 minutách bílek na povrchu ztuhne, ale žloutek uvnitř zůstane měkký. Vejce opatrně vyjmeme, rozložíme na zapečený chřest, opepříme a osolíme.
Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem podáváme jako výborný předkrm.
Zdroj: www.vareni.cz
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.