Špenátový cottage salát
Osvěžující salát, kterému neodoláte hlavně v horkých letních dnech. Za studena ho, společně s křupavým toustem, můžete podávat k obědu i večeři. Určitě oceníte jeho rychlou přípravu a hlavně výbornou chuť.
Co budete potřebovat:
- 250g čerstvého špenátu
- 5 vajec
- 5 lžic bílého jogurtu
- 1 cottage sýr
- 1 lahůdková cibulka
- 2 lžičky kopru
- špetka himálajské růžové soli
Postup
- Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo.
- Propereme špenát, vyždímáme z něj přebytečnou vodu, nasekáme no na hrubo a přemístíme do větší misky.
- Na hrubo také nakrájíme lahůdkovou cibulku a přidáme ji ke špenátu.
- Přidáme také jogurt, cottage sýr (syrovátku odlít) a kopr.
- Uvařená vejce schladíme, oloupeme, nakrájíme a přidáme do salátu.
- Posolíme a vše zamícháme tak, aby se všechny chutě propojily.
- Necháme řádně vychladit v lednici a můžeme podávat ideálně s čerstvě opečeným toustem.