reklama

BLOG Život podle Karol: Zdravé a rychlé recepty pro celou rodinu

Špenátovo - brokolicový quiche

Quiche je původem tradiční slaný francouzský koláč, který můžete podávat jak k obědu, tak i k večeři a dá se jíst teplý i studený. Opět výborné multifunkční jídlo, které můžete kombinovat dle svých chutí nebo jednoduše dle toho, co dům dá. Je poměrně dost sytý, takže stačí jen kousek, a z jednoho koláče se najíte celá rodina.

Co budete potřebovat:

Těsto

  • 250g špaldové hladké mouky
  • 125g změklého másla
  • 1 celé vejce
  • ½ lžičky himálajské růžové soli

Směs

  • 250g brokolice
  • 250g listového špenátu
  • 200ml smetany na vaření
  • 2 celá vejce
  • 1 balení plátkového sýru

Postup

Postup:

  1. Ze všech surovin, z první části receptu, vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice aspoň na hodinu.
  2. Brokolici se špenátem vložíme na 20 minut (hezky do měkka) do parního hrnce či nad pařák.
  3. Předehřejeme si troubu na 200°C a připravíme si směs, smícháním smetany s vejci, kterou quiche před pečením zalijeme.
  4. Těsto z lednice prohněteme a vyválíme podle velikosti zvolené koláčové formy. Vyložíme s ním formu, propícháme ho vidličkou, aby mohla unikat pára, a na 10-15 minut ho vložíme do trouby předpéct.
  5. Po předpečení na něj nasypeme brokolici se špenátem, zalijeme směsí ze smetany a vajec a poklademe plátky sýra.
  6. Dáme péct na 200°C hezky dozlatova.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama