reklama

Zhubnout není tak těžké: Proměňte typicky česká jídla ve zdravější varianty

Dietní tip pro milovníky tradiční svíčkové

Svíčková na smetaně je druh typické české omáčky, která se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Úskalím svíčkové je zejména zahušťování moukou, kvůli které jídlo obsahuje zbytečně prázdné kalorie a navyšuje se množství sacharidů, jejichž nadbytečné množství se ukládá v podobě tuků. U svíčkové je přitom velmi snadné mouku vynechat. "Při přípravě svíčkové stačí použít velké množství kořenové zeleniny. Po jejím rozmixování bude omáčka hustá i bez mouky a navíc mnohem chutnější. Svým klientkách ve fitness centru taky doporučuji použít místo šlehačky zakysanou smetanu se sníženým množstvím tuku nebo jogurt.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama