reklama

Zhubnout není tak těžké: Proměňte typicky česká jídla ve zdravější varianty

Osvojte si základní pravidla zdravějšího vaření

Co se týče základních pravidel při vaření české klasiky ve zdravější variantě, tak podstatné je vybírat libové maso. "Vyvarujte se bůčku, místo toho sáhněte v obchodě po kýtě. Z masa vždy odstraňte viditelné části tuku.," dodává  Bartolomějová. Při zahušťování nepoužívejte mouku. "Místo mouky sáhněte po zelenině, bramboře nebo jablku," popisuje své zkušenosti se zdravým vařením hlavní trenérka fitness centra pro ženy Contours Mgr. Kateřina Hollerová. A dodává, že jídlo bude zdravější i tehdy, pokud použijete při vaření nádobí s nepřilnavým povrchem, na kterém můžete opékat a smažit nasucho bez použití tuku.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama