Večeře není jen salát
Pokud bychom k večeři pojídali jen zeleninové saláty, nejspíš by nás brzy omrzely.
Jídlo je požitek, který nabízí nepřeberné množství chutí a vůní, tak proč bychom se měli omezovat jen na večeře v podobě zeleninových salátů? Nehledě na to, že přidáním nepřiměřeného množství dnes tolik populárního olivového oleje můžeme salát proměnit v kalorickou bombu. Mějme proto na paměti, že zdravý jídelníček by měl být synonymem pestrosti, nutriční vyváženosti a odpovídajících porcí. Ty by - v případě, že chcete zhubnout - měly být nastaveny tak, aby energetický výdej byl vyšší než příjem.
Večeře je druhým nejvydatnějším jídlem dne, tak ji neodbývejte. K večeři si můžete bez obav dopřát třeba maso či rybu s tepelně upravenou zeleninou, hummus s celozrnnou bagetkou, těstoviny s rajčatovou omáčkou a Šmakounem, rýžové nudle s tofu a arašídovou omáčkou, tortillu s krůtím masem a červeným zelím, masový závitek s bulgurem apod.