reklama

Tipy na zdravé večeře: Držte se jich, nebudete hladovět a hlavně nepřiberete

Přidejte porci zeleniny

Není žádným tajemstvím, že zelenina a ovoce jsou zdrojem vitaminů, minerálů a vlákniny. Denně bychom měli sníst pět porcí tohoto druhu potravin, tedy jednu i k večeři. Kolik to ale je?

"Za porci můžeme považovat ovoce a zeleninu, které se nám vejdou do dlaně, což při pěti porcích denně by mělo být přibližně 500 g zeleniny a ovoce. Nedoporučovala bych celé množství jíst naráz například v zeleninovém salátu.  Výrazně lepší variantou je dopřávat si porci zeleniny nebo ovoce ke každému jídlu během celého dne," radí Kateřina Šimková.

Využít můžete i barevnou pestrost ovoce a zeleniny a stravovat se v barvách duhy. Každá barva má totiž své unikátní složení a dodá organismu specifické zdraví prospěšné látky. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama