reklama

Ochlaďte se pomocí tradiční medicíny: Které potraviny vám pomohou

Zahřívací potraviny

Zahřívacím potravinám je dobré se v horkém létě vyhnout.

  • teplé polévky, omáčky
  • jáhly, oves, kukuřice, ovesné kaše
  • vařená zelenina
  • sušené ovoce - jablka, hrušky, rozinky
  • kozí a ovčí mléko a sýry
  • plísňové sýry
  • skopové maso, zvěřina, hovězí játra a ledvinky, garnát, úhoř, humr, treska, langusta, sardel, platýs, tuňák, uzené druhy ryb, šunka, uzené a sušené maso
  • vejce
  • ocet
  • sójová omáčka, hořčice
  • skořice, zázvor, badyán, koriandr, bazalka, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř, kmín, muškátový ořech, chilli, kari, kardamon, červená paprika, majoránka, tymián, jalovec, bobkový list, lékořice
  • cibule, pórek, křen, česnek, pažitka
  • jedlé kaštany
  • káva, zázvorový čaj, švestkové, rýžové a červené víno, medovina, vysokoprocentní alkohol

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama