Zahřívací potraviny
Zahřívacím potravinám je dobré se v horkém létě vyhnout.
- teplé polévky, omáčky
- jáhly, oves, kukuřice, ovesné kaše
- vařená zelenina
- sušené ovoce - jablka, hrušky, rozinky
- kozí a ovčí mléko a sýry
- plísňové sýry
- skopové maso, zvěřina, hovězí játra a ledvinky, garnát, úhoř, humr, treska, langusta, sardel, platýs, tuňák, uzené druhy ryb, šunka, uzené a sušené maso
- vejce
- ocet
- sójová omáčka, hořčice
- skořice, zázvor, badyán, koriandr, bazalka, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř, kmín, muškátový ořech, chilli, kari, kardamon, červená paprika, majoránka, tymián, jalovec, bobkový list, lékořice
- cibule, pórek, křen, česnek, pažitka
- jedlé kaštany
- káva, zázvorový čaj, švestkové, rýžové a červené víno, medovina, vysokoprocentní alkohol