reklama

Ochlaďte se pomocí tradiční medicíny: Které potraviny vám pomohou

Ochlazující potraviny

Do kategorie potravin s ochlazujícími účinky patří ty, u kterých převažuje ženská energie (jin). Pomáhají tělu, aby se uvolnilo, roztáhlo a ochladilo.

Příklady ochlazujících potravin:

  • pšenice, pohanka, ječmen
  • výhonky alfalfa, výhonky luštěnin, pšeničné klíčky, pšeničné výhonky, řeřicha apod.
  • většina ovoce, zejména pak kyselé jablko, rybíz, jahoda, brusinka, mandarinka, pomeranč, grepy, angrešt, borůvky, hrozny, ananas, citróny, kiwi, žlutý meloun, kaki, mango, papája, červený meloun, banán
  • syrová zelenina jako okurky, rajčata, ředkvičky, hlávkový salát, špenát, čínské zelí, čekanka, cukety, lilek, žampiony, celer, brambory, avokádo
  • tofu
  • mléčné výrobky jako čerstvý sýr, tvaroh, kefír, zakysané mléko, kysaná smetana 
  • mořské řasy
  • olivový olej
  • králičí maso
  • zeleninové a ovocné šťávy, minerální voda, zelený čaj, ibiškový čaj, mátový čaj, meduňkový čaj, bílé víno, šampaňské, pivo
  • máta, petrželka, fenykl

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama