Neutrální potraviny
K neutrálním potravinám patří takové, které lidské tělo nezahřejí ani neochladí; lze je tedy konzumovat bez obav kdykoli během roku.
Příklady neutrálních potravin:
- rýže, proso, polenta, amarant, quinoa, žito, bulgur, kuskus, špalda
- fazole adzuki, čočka, bob obecný, sójové boby (žluté, černé)
- vepřové, hovězí, telecí, maso, husa, krůta, křepelka, okoun, pstruh, platýs, kapr, losos
- zelené fazole, hrášek, dýně, mrkev, kedluben, červené zelí, tuřín, bílé zelí, kapusta kadeřavá, kopřiva, ledový salát, polní salát, červená řepa
- ostružina, malina
- sušené ovoce - datle, fíky
- máslo, kravské mléko, sladká smetana
- oregáno
- med, slad, melasa, třtinový cukr
- hlíva ústřičná, houba shiitake, lesní houba
- čaj pu-erh, černý čaj, šípkový čaj, hroznová šťáva, kakao
- ořechy a semena jako lístkové ořechy, dýňová jádra, mandle, pistácie, sezam, slunečnicová semínka
- droždí