reklama

Co dělat s vejci z Velikonoc? Zkuste tyhle rychlé recepty a budete za hvězdu kuchyně

Pštrosí vejce z mletého masa

Ingredience: 

  • 1 lžička soli
  • 1 kus vejce
  • 50 gramů strouhanky
  • pažitka
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 kilogram mletého masa 
  • sůl, pepř, drcený kmín, majoránka 

Maso důkladně propracujeme s vodou, vejcem, kořením a solí, případně směs zahustíme trochou strouhanky. Uvařená vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější. Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut.

Hotová pštrosí vejce z mletého masa podáváme s vařenými brambory a nakládanými okurkami.

zdroj: Eklasa.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama