reklama

Co dělat s vejci z Velikonoc? Zkuste tyhle rychlé recepty a budete za hvězdu kuchyně

„Skotská“ vejce

Ingredience:

  • 500 gramů mletého masa
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 1 vejce čerstvé
  • šalotka
  • 150 gramů mouky
  • 300 gramů strouhanky
  • hrst nasekané petrželky
  • špetka soli a pepře
  • špetka muškátového květu

Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme a obalíme v mouce. Dále si připravíme mleté maso, které okořeníme muškátovým květem, solí a pepřem. Na závěr přidáme petrželku nasekanou najemno.

Masovou směs rozdělíme na pět stejných dílů, ze kterých tvarujeme placičky. Na každou pak položíme vajíčko a touto masovou směsí ho zabalíme. Vytvarujeme koule, které obalíme v trojobalu jako klasické řízky. Kuličky smažíme namočené v oleji na pánvi nebo fritovacím hrnci asi pět minut dozlatova. Podáváme s bramborem nebo za studena s chlebem a hořčicí.

Zdroj: kamprobio.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama