Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu
Ingredience:
- 8 vajec uvařených natvrdo
- 250 gramů řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)
- 10 ředkviček
- 20 zelených oliv
- 3 snítky kopru
- 2 zelené jarní cibulky
- šťáva z ½ citronu
- bílý pepř
- sůl
- 4 kusy pita chleba
Vajíčka nakrájíme na menší kostky a smícháme je s jogurtem. Přidáme nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, jemně dochutíme citronovou šťávou a promícháme. Hotovým vajíčkovým salátem naplníme pita chleby. Pokud nemáme k dispozici pita chléb, můžeme salát servírovat také na chlebu či bagetě.
Zdroj: Šéfkuchař Tomáš Kunovský ze Spa hotelu Lanterna