Červená velikonoční vejce
Ingredience:
- 6 vajec
- 2-3 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 100 gramů sýru Kiri
Nálev:
- 1 lžička cukru
- 250 ml octu
- 1 kus cibule
- 300 ml vody
- 1 kus červené řepy
Nejdříve si připravíme nálev. Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrole promícháme vodu s octem, cukrem, solí a pepřem. Pak přidáme kolečka řepy a cibule a vše zvolna vaříme při mírné teplotě asi 30 minut. Hotový nálev přecedíme a necháme zchladnout.
Mezitím uvaříme vejce natvrdo a vychladlá je oloupeme. Pak vejce vložíme do vlažného nálevu, tak aby byla zcela ponořená. V nálevu necháme velikonoční vejce asi 30 minut barvit.
Obarvená vejce podélně rozřízneme. Žloutky, sýr, hořčici a majonézu vymícháme dohladka. Pak směs ochutíme solí, mletým pepřem a usekanou pažitkou. Takto připravenou náplní zdobíme půlky obarvených bílků, které necháme asi 20 minut odležet v chladu. Červená plněná velikonoční vejce podáváme na listech salátu. Výborně chutnají s celozrnným pečivem nebo toastem.
Zdroj: Vaření.cz