reklama

Co dělat s vejci z Velikonoc? Zkuste tyhle rychlé recepty a budete za hvězdu kuchyně

Červená velikonoční vejce

Ingredience: 

  • 6 vajec
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 100 gramů sýru Kiri

Nálev:

  • 1 lžička cukru
  • 250 ml octu
  • 1 kus cibule
  • 300 ml vody
  • 1 kus červené řepy

Nejdříve si připravíme nálev. Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrole promícháme vodu s octem, cukrem, solí a pepřem. Pak přidáme kolečka řepy a cibule a vše zvolna vaříme při mírné teplotě asi 30 minut. Hotový nálev přecedíme a necháme zchladnout.

Mezitím uvaříme vejce natvrdo a vychladlá je oloupeme. Pak vejce vložíme do vlažného nálevu, tak aby byla zcela ponořená. V nálevu necháme velikonoční vejce asi 30 minut barvit.

Obarvená vejce podélně rozřízneme. Žloutky, sýr, hořčici a majonézu vymícháme dohladka. Pak směs ochutíme solí, mletým pepřem a usekanou pažitkou. Takto připravenou náplní zdobíme půlky obarvených bílků, které necháme asi 20 minut odležet v chladu. Červená plněná velikonoční vejce podáváme na listech salátu. Výborně chutnají s celozrnným pečivem nebo toastem.

Zdroj: Vaření.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama