reklama

Rybí festival lákal do Pražské tržnice

Čerstvé ryby a rybí specality byly k dostání v Pražské tržnici

Foto: Reuters

V Pražské tržnici v Holešovicích se konal největší gastronomický festival zaměřený na čerstvé ryby. Festival se uskutečnil v sobotu desátého prosince a za doprovodu chorvatské kapely spojeného s chorvatskou kuchyní odrážel ducha Balkánu. Na akci se blýskly kuchařská esa vyhlášených restaurací a podniků, jako je Kogo, Mirellie, Spore, Chopin, Café Letná a Fjord Bohemia. Návštěvníci se také mohli účastnit kurzu vaření pořádaných společností Chefparade.

Festival nabízel přehlídku rybích salátů, salátů z darů moře, dále nakládané, marinované a uzené ryby všeho druhu. Hitem se stala rybí polévka Bouillabaise a polévka ze sladkovodních ryb. Na odbyt šly fritované pokrmy jako pražené sardinky, ančovičky, parmice, hejci a kalamáry či grilovaný mořský vlk, pražma, makrela, tuňák, losos, pstruh a grilované mořské plody. Návštěvníci neodolali ani rybímu guláši z rozličných druhů ryb, dále slávkám a krevetám „na buzaru", čili na víně, rizotům i těstovinám s plody moře. Ryby bylo možné i nakoupit od různých dodavatelů. Společnost Chorvatské ryby například nabízela čerstvé ryby z Jaderského moře, firma Fjord Bohemia zase uzené norské lososy, společnost Seafood ryby z Francie, o tuňáky se postarala zase firma Black Marine Seafood.

reklama
reklama
reklama