reklama

Palačinky s mletým masem a tuňákový casserole: Zahřejte se v zimě zapékanými recepty

Pečené rizoto s treskou (4 porce)

Ingredience:

  • 100 g bílé cibule (oloupané)
  • 120 g červené papriky
  • 120 g zelené papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 260 g bílé rýže arborio v suchém stavu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 g mletého šafránu
  • 600 g filetů z tresky bez kůže
  • 13 g másla
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • sůl 
  • pepř

Postup:

  1. Cibuli a červenou i zelenou papriku nakrájejte najemno.
  2. Poté si předehřejte troubu na 180 °C a nachystejte si zapékací nádobu (25 cm × 40 cm).
  3. Ve větším hrnci si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1-2 minuty na středním plameni.
  4. Do hrnce přidejte rýži a za stálého míchání vše opékejte další 2-3 minuty.
  5. Obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, šafrán, sůl a pepř a vše nechte vařit 5-6 minut na středním plameni.
  6. Po provaření přemístěte celý obsah hrnce do nachystané zapékací nádoby. Do směsi v nádobě přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a vše důkladně promíchejte.
  7. Nádobu zakryjte alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte 30-35 minut při 180-185 °C.
  8. Mezitím si nakrájejte filety z tresky na kousky o velikosti 7 cm × 5 cm. Po uvedené době vyndejte nádobu z trouby (troubu zatím nevypínejte), pečené rizoto poklaďte kousky tresky, následně tresku osolte a opepřete a na jednotlivé kousky tresky rozdělte celkem 13 g másla.
  9. Obsah nádoby posypte strouhaným parmazánem, vraťte nádobu do trouby a pečte ještě 10-12 minut při 180-185 °C.
  10. Zapečené rizoto posypte nakrájenou petrželovou natí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama