reklama

Palačinky s mletým masem a tuňákový casserole: Zahřejte se v zimě zapékanými recepty

Tuňákový casserole (4 porce)

Ingredience: 

  • 3,5 l vody
  • 100 g bílé cibule (oloupané)
  • 1 stroužek česneku
  • 360 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
  • 100 g ricotty
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 120 ml rýžové smetany
  • 50 g čedaru
  • sůl

Postup: 

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu cca 3,5 l vody na vaření těstovin. Mezitím si nakrájejte najemno cibuli, nastrouhejte si najemno česnek a připravte si menší zapékací mísu (20 cm × 30 cm).
  2. Zatímco se vaří těstoviny, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si tuňákovou směs: v jiném větším hrnci si na středním plameni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nejprve nakrájenou cibuli a opékejte ji 2-3 minuty. Následně přidejte scezeného tuňáka, ricottu, rajčatový protlak, nastrouhaný česnek a mletou papriku a vše opékejte další 3-4 minuty. Poté do směsi vmíchejte rýžovou smetanu a hrnec odstavte z ohřevu.
  3. Až se dovaří těstoviny, slijte je, nasypte do hrnce k tuňákové směsi a obsah hrnce důkladně promíchejte.
  4. Výslednou směs přemístěte do připravené zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a pečte 15-18 minut při 175-180 °C.
  5. Po uvedené době vyndejte mísu z trouby, pečenou směs posypte nastrouhaným čedarem a vraťte ještě na 1 minutu do trouby. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama