reklama

6 receptů na saláty, které si zamilujete

Coleslaw

Ingredience

  • 1 bílé zelí
  • 2 mrkve
  • 1 šalotka
  • 6-8 lžic majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1,5-1 lžička hořčice
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Zelí zbavte vnějších listů a nastrouhejte ho na jemné nudličky nebo na hrubější nudličky, které ještě párkrát překrojte příčně. Mrkve očistěte a nastrouhejte také na tenké nudličky. Pokud salát připravujete k okamžitému servírování, přidejte i na jemné kostičky pokrájenou šalotku, ale v případě, že ho plánujete servírovat později, šalotku či jiný druh cibule nedávejte, způsobila by, díky svému rychlému rozkladu, nepříjemnou chuť.
  2. Smíchejte všechny zbývající ingredience na dresink. Se solí a pepřem zacházejte podle chuti, ale nezapomeňte, že vždy můžete salát později ještě dosolit a opepřit.
  3. Dobře promíchejte zeleninu s dresinkem a můžete podávat ihned, nebo ideálně nechte odležet alespoň hodinu v lednici.

Recept z kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama