hrst salátových lístků (rukola, ruby chard neboli býčí krev)
1 zralé, oloupané avokádo
pár hub (žampiony nebo enoki)
100g sýra halloumi
klíčky (brokolicové, alfalfa, ředkvičkové)
pár nasekaných lístků medvědího česneku
1/2 cukety
avokádový nebo olivový olej
himalájská sůl
ghí
Postup
Na pánvi na středním plameni rozehřejeme ghí. Přidáme na kostičky nakrájené houby (popř. celé enoki houby) a pomalu restujeme dozlatova.
Houby přemístíme a na stejnou pánev přidáme na kostičky nakrájený halloumi sýr, který rovnoměrně orestujeme.
Mezitím si nakrájíme oloupané avokádo a pomocí spiralizéru vytvoříme cuketové nudle. Do misky přidáme omyté lístky salátu, nakrájená cherry rajčátka, avokádo a cuketu.
Směs posypeme halloumi sýrem, houbami a nasekaným medvědím česnekem, posolíme, zalijeme avokádovým nebo olivovým olejem a podáváme.