Nejprve jsem pomocí škrabky na zeleninu vytvořila chřestové nudličky, které jsem dala na 3 minuty spařit do horké vody a potom propláchla ledovou vodou.
Cuketku s česnekem jsem ogrilovala na kuchyňském grilu (můžete dát i do trouby).
Poté jsem smíchala lístky salátu s nakrájenými rajčaty, chřestovými nudličkami, cuketou, česnekem, řepovými výhonky, posypala solí, pepřem, zakápla olejem, citrónem a vše promíchala.
Salát jsem podávala s pošírovaným vejcem.
Pošírované vejce: Dejte vodu do hrnce a na mírném plameni zahřívejte. S prvními bublinkami přidejte do vody ocet (2 lžičky), lžící vodu promíchejte, aby se vytvořil ‘vír’. Vejce vyklepněte nejdříve do misky a poté ho rychle vlijte do vytvořeného víru. Nechte vařit 3-4 minuty. Poté lžící vyndejte a můžete podávat.