reklama

7 skvělých receptů na každý den: Inspirace na zdravý oběd nebo večeři

Indická kořeněná rýže s rybou a zeleninou

Co budete potřebovat:

  • 150 g rýže basmati
  • 2 vejce uvařené natvrdo
  • 1 lžíce másla
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce kari
  • 1 citron
  • 1 chilli paprička
  • 200 g bílého jogurtu
  • 600 g uzené makrely
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 svazek koriandru
  • 100 g hrášku Znojmia

Postup

  1. Makrelu zbavte ocasu a hlavy a opatrně vykostěte.
  2. Ve slané vodě uvařte 10 minut rýži. Slijte, propláchněte studenou dobou a také dejte stranou. Budete ji potřebovat později.
  3. Teď si připravte zeleninu - zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Můžete ho také nastrouhat na struhadle.
  4. Cibulky nakrájejte na kolečka a česnek nasekejte. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
  5. Na pánvi při mírné teplotě rozehřejte máslo. Přesuňte do ní zázvor, česnek a cibulky a nechte zhruba 5 minut změknout.
  6. Poprašte kari a promíchejte. Poté přidejte rajčata, pokrájenou chilli papričku a zalijte šťávou z jednoho citronu. Znovu promíchejte a nechte prohřát.
  7. Nakonec přidejte uvařenou rýži, scezený hrášek a polovinu nasekaných koriandrových lístků.
  8. Promíchejte a stáhněte z plotny.
  9. Nandejte na talíře a ke každé porci přidejte díl uzené ryby a dvě čtvrtin ky vajíčka natvrdo.
  10. Podávejte s bílým jogurtem ochuceným zbylým koriandrem, lžící citronové šťávy a trochou soli.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama