"Kroupy a červená řepa jsou potraviny jako stvořené pro zdraví našich jater. Ať už trpíte ekzémy, alergiemi nebo artritidou či bojujete s virózou, potřebujete mít játra v té nejlepší kondici. Zelí navíc uklidňuje žaludek a ukrývá v sobě spoustu důležitých stopových prvků. Černucha podporuje činnost žaludku, jater a střev," píše Eva Francová.
Upozorňuje na to, že ingredience, ze kterých se hutná zimní polévka sestává, jsou snadno dostupné a superzdravé.
Večer namočíme 150 g ječných krup do teplé vody se lžící jablečného octa (děláme to kvůli aktivaci fytázy), druhý den propláchneme v cedníku a necháme okapat.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme propláchnuté kroupy, osolíme bylinkovou solí, okořeníme lžičkou tlučené černuchy a chvíli opékáme. Vmícháme 400 gramů pokrájeného červeného zelí, 300 gramů červené řepy nakrájené na drobné kostičky a dvě lžíce rajčatového protlaku.
Zalijeme 1,5 litrem vody a bez pokličky vaříme doměkka, dokud polévka nezhoustne. Dochutíme jablečným octem, případně dosolíme. Podáváme s kváskovým chlebem jako sytý oběd či večeři.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.