Teplý podzimní salát
Co budete potřebovat: (2 porce, doba přípravy cca 45 minut)
- 1/2 řepy
- 3 menší brambory
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl
- olej
- 3 lžíce nakládané cizrny
- 100 g rukoly
- 2 vejce
- balzamikový ocet
Postup
- Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na zhruba 3 cm kousky.
- Brambory můžete péct i ve slupce. Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Bohatě pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečete v předehřáté troubě přibližně 40 minut na 170°C.
- Zelenina by měla být "tak akorát" ani měkká ani syrová.
- Opečenou zeleninu nechte lehce prochladnout, pak k ní vmíchejte rukolu a cizrnu.
- Hotový salát ochuťte balzamikovým octem a servírujte se zastřeným vejcem.
TIP: Do salátu můžete přidat i dýni nebo cuketu. K dalšímu dochucení se hodí i různé bylinky.
Více informací o českých superpotravinách se dočtete na www.nasmodrymak.cz a na www.vseobramborach.cz.