reklama

Víkendová inspirace: Recepty na teplý podzimní salát a řepovou polévku s knedlíčky

Řepová polévka s makovými knedlíčky

Co budete potřebovat: (4 porce, doba přípravy cca 1 hodina)

  • 2 velké červené řepy
  • 1 brambora
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru

Knedlíčky

  • 200 g vařených brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • sůl 
  • 1 vejce
  • 3 lžíce celého máku 

Postup

  1. Na másle osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nakonec i očištěnou nakrájenou řepu a bramboru, vše krátce orestujte a zalijte vývarem.
  2. Vařte tak dlouho, dokud řepa i brambora zcela nezměknou. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladké konzistence.
  3. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Bramborovo-makové knedlíčky 

  1. Uvařené brambory nechte vystydnout a nastrouhejte je na jemném struhadle. Přidejte sůl, vejce, mouku a celý mák. Vše zpracujte v kompaktní těsto(je-li třeba, přidejte mouku).
  2. Z hotového těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte ve vroucí, osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, budou hotové.

TIP: Při podávání můžete polévku podle chuti zakápnout zakysanou smetanou, nebo ještě lépe makovým olejem pro zvýraznění chuti máku.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama