reklama
 

Víkendová inspirace: Recepty na teplý podzimní salát a řepovou polévku s knedlíčky

Teplý podzimní salát

Co budete potřebovat: (2 porce, doba přípravy cca 45 minut)

  • 1/2 řepy
  • 3 menší brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel 
  • sůl  
  • olej 
  • 3 lžíce nakládané cizrny
  • 100 g rukoly 
  • 2 vejce
  • balzamikový ocet

Postup

  1. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na zhruba 3 cm kousky.
  2. Brambory můžete péct i ve slupce. Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Bohatě pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečete v předehřáté troubě přibližně 40 minut na 170°C.
  4. Zelenina by měla být "tak akorát" ani měkká ani syrová.
  5. Opečenou zeleninu nechte lehce prochladnout, pak k ní vmíchejte rukolu a cizrnu.
  6. Hotový salát ochuťte balzamikovým octem a servírujte se zastřeným vejcem.

TIP: Do salátu můžete přidat i dýni nebo cuketu. K dalšímu dochucení se hodí i různé bylinky.

Více informací o českých superpotravinách se dočtete na www.nasmodrymak.cz a na www.vseobramborach.cz.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama