Švestkové knedlíky
Ingredience
- 3 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce tuku
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 g tvarohu
- švestky
- podle chuti: kakao, strouhaný perník, cukr moučka
Zdroj: Recept najdete na Vaření.cz
Postup
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo a vejce. Vše dobře promícháme a připravíme těsto.
- Z těsta ukrajujeme kousky, které vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát. Rádýlkem vykrájíme čtverce 6 × 6 cm (podle velikosti švestek). Do každého dílu zabalíme umytou a osušenou švestku nebo půlku zbavenou pecky.
- Do širšího kastrolu dáme vařit vodu. Do vroucí vody vkládáme připravené knedlíky a vařečkou promícháme, aby se odlepily ode dna. Jakmile přijde voda opět k varu a knedlíky vyplavou, povaříme je asi 2-3 minuty a vyndáme.
- Uvařené knedlíky servírujeme na talíř, sypeme je kakaem a moučkovým cukrem, podle chuti strouhaným perníkem. Nakonec je přelijeme rozpuštěným máslem.