reklama

Úroda švestek je tu. Udělejte z nich ty nejlahodnější dezerty

Perníková bábovka se švestkami

Ingredience

  • 80 g másla
  • 160 g cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 350 g hladké mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku do perníku 
  • 2 vejce 
  • 350-400 g švestek 
  • hrubá mouka na vysypání 
  • máslo na vymazání

Zdroj: Recept najdete na Vaření.cz

Postup

  1. Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme společně s cukrem do pěny. Do vaječné směsi přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Postupně přisypáváme mouku promíchanou s práškem do perníku a vše dobře promícháme v husté těsto.
  2. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Nakrájené švestky přimícháme do těsta.
  3. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme. Pokud použijeme silikonovou formu, vymazávat nemusíme.
  4. Bábovku se švestkami vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 45 minut.
  5. Dobu pečení přizpůsobíme zkušenostem s vlastní troubou. Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout, až poté krájíme.
  6. Perníkovou bábovku se švestkami podle chuti pocukrujeme a podáváme. Bábovka je nadýchaná, jemná a vláčná, švestky příjemně doplňují perníkovou chuť.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama