reklama

Úroda švestek je tu. Udělejte z nich ty nejlahodnější dezerty

Švestkové knedlíky

Ingredience

  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce tuku
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g tvarohu
  • švestky
  • podle chuti: kakao, strouhaný perník, cukr moučka

Zdroj: Recept najdete na Vaření.cz

Postup

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo a vejce. Vše dobře promícháme a připravíme těsto.
  2. Z těsta ukrajujeme kousky, které vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát. Rádýlkem vykrájíme čtverce 6 × 6 cm (podle velikosti švestek). Do každého dílu zabalíme umytou a osušenou švestku nebo půlku zbavenou pecky.
  3. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu. Do vroucí vody vkládáme připravené knedlíky a vařečkou promícháme, aby se odlepily ode dna. Jakmile přijde voda opět k varu a knedlíky vyplavou, povaříme je asi 2-3 minuty a vyndáme.
  4. Uvařené knedlíky servírujeme na talíř, sypeme je kakaem a moučkovým cukrem, podle chuti strouhaným perníkem. Nakonec je přelijeme rozpuštěným máslem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama