reklama

Top recepty na snídaně: Co třeba francouzský toast s jablky?

Granola

Doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat:

  • 450 g ovesných vloček
  • 120 g slunečnicových semínek
  • 120 g sezamových semínek
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 120 g javorového sirupu
  • 4 lžíce medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 250 g mandlí
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 300 g rozinek
  • jogurt a čerstvé ovoce k podávání

Postup

  1. Smíchejte všechny suroviny na granolu s výjimkou rozinek ve velké misce.
  2. Směs rozdělte na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut.
  3. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby byla propečená rovnoměrně ze všech stran.
  4. Nechte vychladnout a promíchejte s rozinkami. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
  5. Granolu podávejte s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Ozdobit můžete snítkou máty.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama