reklama

Top recepty na snídaně: Co třeba francouzský toast s jablky?

Ovesná kaše s jablky, medem a vanilkou

Doba přípravy: 15 minut

Co budete potřebovat:

  • 90 g ovesných vloček
  • 500 ml polotučného mléka + navíc k podávání
  • 1 vanilkový lusk, rozříznutý, semínka vydlabaná
  • tmavý třtinový cukr
  • javorový sirup k podávání

Na medová jablka:

  • 2 jablka, na plátky
  • 2 lžíce medu

Postup

  1. Nejprve si připravte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.
  2. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.
  3. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 8 minut, až směs zhoustne.
  4. Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka. Můžete dozdobit mátou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama