reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Večeře: Pomazánka z červené čočky a řepy (4 porce)

Ingredience

  • 75 g černá čočka (beluga)
  • 135 g červená řepa (1.5 bulvy předvařené)
  • 75 g lučina
  • 1 x stroužek česneku (1 stroužek = 5 g)
  • 10 ml olivový olej (10 ml = 2 x lžička)
  • 5 g sůl (1 špetka = 5 g)
  • 6 x celozrnná bageta (1 ks = 80 g)

Postup

  1. Nejvíce práce je tu s přípravou čočky. Tu je potřeba uvařit v mírně osolené vodě - cca 30 minut. 
  2. Pokud budete mít řepu nevařenou, je potřeba ji uvařit do měkka, což také zabere čas - cca 1 ½ hodiny. 
  3. Čočku, řepu, tvaroh, trošku oleje, česnek a špetku soli vložte do mixéru a vymixujte pěkně do růžové hladké hmoty. 
  4. Vznikne báječná pomazánka, která skvěle chutná s celozrnnou bagetkou. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama