reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou
6
/15
Prohlédnout znovu
Zavřít
Večeře: Pomazánka z červené čočky a řepy (4 porce)
Foto: Shutterstock
Ingredience
75 g černá čočka (beluga)
135 g červená řepa (1.5 bulvy předvařené)
75 g lučina
1 x stroužek česneku (1 stroužek = 5 g)
10 ml olivový olej (10 ml = 2 x lžička)
5 g sůl (1 špetka = 5 g)
6 x celozrnná bageta (1 ks = 80 g)
Postup
Nejvíce práce je tu s přípravou čočky. Tu je potřeba uvařit v mírně osolené vodě - cca 30 minut.
Pokud budete mít řepu nevařenou, je potřeba ji uvařit do měkka, což také zabere čas - cca 1 ½ hodiny.
Čočku, řepu, tvaroh, trošku oleje, česnek a špetku soli vložte do mixéru a vymixujte pěkně do růžové hladké hmoty.
Vznikne báječná pomazánka, která skvěle chutná s celozrnnou bagetkou.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama