reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Oběd: Pečená kuřecí stehna po toskánsku s rýží (4 porce)

Ingredience

  • 4 x kuřecí stehno - horní (4-6 stehen)
  • 200 ml smetana na šlehání
  • 30 g parmezán (cca 4 lžíce)
  • 400 g sekaná rajčata (400 g = 1 plechovka)
  • 5 g sůl (5 g = 1 špetka)
  • 3 g pepř mletý
  • 50 g máslo (25 g = 1 hrudka)
  • 70 g cibule (1 cibule = 70 g)
  • 240 g rýže (hmotnost nevařené)

Postup 

  1. Kuřecí stehna opláchněte pod studenou vodou, pěkně je utřete do sucha a posolte je a opepřete. 
  2. Rozpalte si troubu na 180°C. 
  3. Do pánve (ideálně takové, kterou pak můžete šoupnout rovnou do trouby) dejte máslo (nebo lžíci olivového oleje, dle chuti) a zprudka stehna opečte z obou stran. Pak už je nechte vesele péct v troubě přibližně 30-40 minut. 
  4. Vyndejte stehna z pečící pánve nebo pekáčku a jdeme zpracovat výpek. Stehna mohou odpočívat v alobalu. 
  5. Do výpeku můžeme přidat ještě hrudku másla. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku na kostky. Necháme ji zesklovatět. 
  6. Přidáme na měsíčky nakrájená rajčata a necháme je 2-3 minuty povolit. 
  7. Přilejte smetanu. Nechte projít varem.
  8. Přidejte parmezán.  
  9. Dejte do omáčky ještě na chvilku pohovět stehýnkům.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama